2018.03.22 – 2018.04.09.
A Hermina Alkotócsoport kiállítása

Alkotók:

antalaci, Ádám Zsófia, Balogh Máté, Bolcsó Bálint, Csábi Ádám, Gryllus Samu, Horváth Balázs, Kedves Csanád, Kertész Krisztián, Lakatos Áron, Muntag Lőrinc, Nádas Eszter, Nagy Zsófia, Peternák Anna, Peternák Zsigmond, Piros Boróka, Rubik Ernő Zoltán, Sándor László, Szigeti Máté, Tillmann Hanna, Tornyainé Dóry Zsuzsa, Tornyai Péter, Váczi Dániel

A megnyitón (2018. márc. 22., 18:00) zenés performance Beke László művészettörténész és a Hermina Alkotócsoport közreműködésével.

Az audiovizualitás összefüggéseivel foglalkozó Hermina Alkotócsoport zeneszerzői, zenészei, képzőművészei a CentriFUGA koncertsorozathoz kapcsolódnak Kímélő program című kiállításukkal. A CentriFUGA zeneszerzői közül többen az alkotócsoport tagjai, így ezzel a címmel is szeretnénk kifejezni az összetartozást – bár azt nem ígérjük meg, hogy minden bemutatásra kerülő műalkotásnak köze lesz a mosógéphez. A Kímélő program felüdülést nyújt a tavaszi fáradtságtól szenvedőknek, a stressz miatt elgyötört embereknek, s azoknak, akik a rengeteg tavaszi esemény, ünnepek és választások miatt azt sem tudják, hova fordítsák a fejüket. Nekik és magunknak is próbálunk ezzel az alkalommal segíteni, kikapcsolódást nyújtani. Az elmúlt három évben a Hermina Alkotócsoport azon dolgozott, hogy olyan közös műveket hozzon létre, amelyekben a zene és képzőművészet egyaránt szerepet játszik. A kiállításon korábban már bemutatott és új művek egyaránt megtekinthetők, meghallgathatók.

2018-03-20